{}
Complementary Content
Tools
 

Aktivna uloga Raiffeisena u integraciji BiH u EU

 

 
• Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH, održao niz sastanaka u Briselu

 

(Sarajevo, 13.11.2019.) – Delegacija Raiffeisen Bank International u Briselu je organizovala sastanak sa predstavnicima Evropskog parlamenta kako bi obilježili preko 30 godina prijateljstva, dobrih odnosa i uspješnih priča u zemljama SIE-e. 

„Tokom posjete predstavnika Raiffeisen grupacije Briselu inicirali smo organizaciju sastanaka s visokim političkim predstavnicima za vrijeme kojih smo imali priliku razgovarati i razmijeniti mišljenja o integraciji BiH u Evropsku uniju. Raiffeisen podržava ubrzanu integraciju BiH u EU što kreira prostor za napredak u vidu usklađivanja s evropskim vrijednostima, standardima i pravilima. Svjesni smo njegovog ključnog značaja u oblikovanju savremene Bosne i Hercegovine. Na svom putu ka integraciji, BiH ujedno razvija odnose i sa drugim zemljama na planu investicija i ekonomske saradnje“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH.

Ovom prilikom gospodin Dobnigg se susreo i razgovarao i sa ambasadoricom Eminom Merdan, šeficom misije Bosne i Hercegovine pri EU u Briselu.

Na vrh