{}
Complementary Content
Tools
 

Obavijest za penzionere u BiH

 

INFORMACIJA ZA OSOBE IZNAD 65 GODINA STAROSTI, PENZIONERE TE OSOBE KOJE SU U IZOLACIJI, ODNOSNO IMAJU ZABRANU KRETANJA

 

Shodno odlukama nadležnih tijela u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj, klijentima iznad 65 godina starosti omogućeno je vršenje transakcija dolaskom u poslovnice Raiffeisen banke kako slijedi:

• FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE I BRČKO DISTRIKT:

od ponedjeljka 06.04.2020. do petka 10.04.2020 godine od 08:00 do 12:00 sati, te se ostali klijenti ljubazno mole da prednost pri obavljanju transakcija u navedenim terminima daju ovoj kategoriji stanovništva kako bi pravovremeno mogli preuzeti svoje penzije.

• REPUBLIKA SRPSKA 

utorkom i petkom od 07:00 do 10:00 sati, pri čemu će poslovnice na teritoriji Republike Srpske u navedenom terminu pružati usluge isključivo osobama starijim od 65 godina, te svi klijenti koji ne spadaju u navedenu kategoriju svoje transakcije mogu na navedene dane obavljati nakon nakon 10:00 sati.

Navedene mjere poduzimamo u skladu sa preporukama nadležnih institucija kako bismo zaštitili zdravlje naših klijenata koji spadaju u rizičnu skupinu, a uslijed situacije izazvane pandemijom koronavirusa (COVID-19). 


OPCIJA PODIZANJA SREDSTAVA PUTEM PUNOMOĆNIKA ZA OSOBE KOJE SU IZOLACIJI SA ZABRANOM KRETANJA TE PENZIONERE KOJI NISU U PRILICI SAMI POSJETITI BANKU

Klijentima koji su izolaciji sa zabranom kretanja, te penzionerima koji nisu u prilici sami posjeitit Banku, a imaju potrebu za podizanjem sredstava sa računa u Banci, Raiffeisen banka je u skladu sa preporukom Federalne bankarske agencije i instrukcijom Ministarstva Finansija Republike Srpske, omogućila isplatu novca na način da za njih može podići novac drugo lice (punomoćnik). Forma punomoći kao i više informacija o procesu je dostupno klikom na LINK


Banka zadržava pravo ažuriranja obavijesti ako dođe do promjene naredbi nadležnih institucija te će Vam ažurirane informacije biti bez odlaganja komunicirane. 

Na vrh